Vérbefagyott horror könyvek

Vannak emberek, akik élvezik, ha a képzeletüket felcsigázzák, ha az agy bugyraiban meghúzódó félelmeket a felszínre hozzák. A horror könyvek sora ezt a nemes célt szolgálják. A műfaj inkább a filmes szakmában terjedt el. Ki ne halott volna az Alfred Hitchcock filmekről, de remek könyveket is írtak az évtizedek során.

horror könyvekA horror könyvek oldalain patakokban folyik a vér, cafatokra szakadt emberi testek úsznak a vörössé vált folyók tetején, ismeretlen állatok ragadják el az éjszaka leple alatt az áldozataikat vagy éppen zombik barangolnak a ködös éjszakában és messzire hallatszik az éhező vérfarkas üvöltése.

Az író gyakran játszik a pszichológia fegyvereivel, addig csűri csavarja a képzeletünket, amíg magunk is ott érezzük magunkat az áldozat bőrében. Rettegve bebújunk egy biztonságosnak vélt sarokba, de a könyvet olvassuk tovább.

Tudnunk kell, hogy végül megmenekült vagy sem. Ettől függ a világ sorsa. A horror könyvek nem gyermekeknek való éjszakai olvasmány, de aki szereti, az mélyen szántó élményeket szerezhet velük.

Print Friendly, PDF & Email