Sportolás és vegán étrend?

Ha a sportolókról beszélünk, mindenki arra gondol, hogy mennyi fehérjét visznek be a szervezetükbe különböző táplálék-kiegészítők és természetesen hús által. Igen ám, de mi van a vegán sportolókkal?

veganMivel ez az életmód kizárja azt, hogy állati eredetű fehérjéket fogyasszanak, szükségük van valami más megoldásra. A szénhidrát nagyobb szerephez jut a vegán étrendben, azonban ne lepődjünk meg azon, ha gyakori vagy akár állandó éhségérzetünk lesz miatta.

Az alacsony energiaszint egy másik probléma, viszont ebben az esetben nagyon jól pótolható a vas a következő növényi eredetű élelmiszerekkel: gabonafélék, zöldborsó, bab, szója, melasz, korpa stb. A vegán életmód sem zárja ki a sportolás és az edzés lehetőségét, viszont komolyabb figyelmet igényel, ha tudatosan szeretnénk építeni a testünket.

A weboldalunkon nagyon sok hasznos információhoz juthat mindenki, aki szeretne jártasabb lenni ebben a témában és kialakítani magának egy remek és egészséges étrendet. A vegán ételek is finomak és egészségesek, és nem lehetetlen edzeni egy ilyen életmód mellett.

Print Friendly, PDF & Email